jueves, 9 de octubre de 2008

JAUME I



Si el rei en JAUME I alçara el cap i vera la desfeta que alguns que hui manen al "ANTIC REGNE DE VALENÇIA". Jo crec que mès bè sen tornaria a la seu tomba.
Un home que va naixer a FRANÇA i va morir a ALZIRA, mès bè es mereix un respecte, que alguns deurien de donar-li. Ens va portar un idioma comù per tota la CORONA D'ARAGÒ, UNA SENYERA I UNES LLEIS.
Cada part de la corona d'aragò es manaba independentment, pero totes feien causa comù per el seu rei, si aço eu poguerem transladar als nostres dies la tasa de independencia financiera i de lleis al parlament valencia encara estariem en PANYALS respecte als nostres avantpassats.
Si els actuals gestors politics valencians es prengueren seriosament lo que JAUME I va fer al seu regnat, d'un altra cosa estariem parlant ja que aquestos lo del idioma comù seu passen per "el forro" i ja no digam lo dels FURS.
Solen tindre moltes paraules pero de fets ningù.Lo que demana el populisme es aço ja que esta demostrat que dona resultats politics, pero no va ser el cami que JAUME I va portar.



JAUME I VA SER UN SENTIMENT QUE HUI EN DIA NO ES SEGUEIX, DEURIEM DE TORNAR PER LES SEUS PASSERES.

No hay comentarios: